Кількість підлітків серед біженців до Європи подвоїлась – ЮНІСЕФ

П'ятниця, 13 січня 2017, 18:22

Минулого, 2016-го року серед біженців, які намагаються потрапити до Європи через Середземне море, більше ніж вдвічі збільшилася кількість підлітків.

Про це з посиланням на дані ЮНІСЕФ пише Deutsche Welle.

"За даними представництва ЮНІСЕФ у Німеччині, у 2016 році серед тих мігрантів, які Середземним морем дістались узбережжя Італії, було 25800 неповнолітніх.

Ця цифра більше ніж вдвічі перевищує показник 2015 року, коли нарахували 12360 підлітків серед біженців та мігрантів, які прибули до Італії", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що 98% неповнолітніх, які протягом 2016 року дістались морем Італії, зробили це без супроводу дорослих.

"Зростання чисельності дітей - особливо вразливої групи, - які ризикують життям, щоб добратися до Європи, демонструє тривожну тенденцію", – цитує видання координатора ЮНІСЕФ з надання допомоги під час кризи біженців у Європі Лучіо Меландрі.

Більшість підлітків, які торік прибули до Італії – це вихідці з Еритреї, Єгипту, Гамбії та Нігерії. Переважно це юнаки у віці 15-17 років, зазначається у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: