Сирійська опозиція братиме участь у переговорах в Казахстані

Понеділок, 16 січня 2017, 11:28

Сирійська опозиція вирішила взяти участь у мирних переговорах в Астані щодо Сирії, ініційованих Росією та Туреччиною.

Про це заявили представники повстанських груп, передає Reuters.

"Повстанські групи прийняли рішення на зустрічі, яка відбулася в Анкарі, та зараз працюють над тим, щоб сформувати делегацію, яка буде відрізнятися від тієї, що була відправлена на мирні переговори в Женеві в минулому році", - повідомляє агентство.

Як відомо, переговори заплановані на 23 січня в Астані.

"Фракції візьмуть участь, і перше, що вони будуть обговорювати - це питання про припинення вогню і порушення, які здійснює режим", - уточнило джерело у повстанській групі Вільної сирійської армії.

"Більша частина групи вирішила взяти участь. Обговорення будуть стосуватися припинення вогню, гуманітарних питань - постачання допомоги, звільнення затриманих", - заявив представник однієї з повстанських груп Закарія Малхіф’ї.

Нагадаємо, Росія запросила представників нової адміністрації Дональда Трампа на сирійські мирні переговори, які в цьому місяці пройдуть в Астані і в яких братимуть участь Туреччина та Іран.

Раніше президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що його уряд готовий до переговорів в Казахстані щодо мирного врегулювання конфлікту, але сказав, що поки неясно, хто буде представляти опозицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.