Більшість супермаркетів Австрії відмовилися від поліетиленових пакетів

Понеділок, 16 січня 2017, 15:56

Більшість великих мереж супермаркетів в Австрії добровільно припинили продавати своїм клієнтам поліетиленові пакети на касі. Замість цього клієнтам пропонують придбати господарську сумку, яку можна використати багато разів.

Про це повідомляє The Local.

Відмова від поліетиленових пакетів пов'язана з угодою, укладеною Міністерством з охорони навколишнього середовища та організаціями із захисту навколишнього середовища, покликаною допомогти реалізувати директиву ЄС щодо скорочення використання поліетилену.

Тим не менше, маленькі пакети, в які зазвичай кладуть фрукти та овочі, як і раніше, будуть доступні, як і пластикові пакети, що використовують для обгортання м'яса або риби. Керівники мереж пояснюють, що цього вимагають санітарно-гігієнічні норми.

У середньому виробництво поліетиленового пакету займає одну секунду, його використовують протягом приблизно 20 хвилин, але на його розкладання піде до 400 років.

Вчені підрахували, що кожна квадратна миля океану містить близько 46 тисяч шматків пластику. За даними австрійської неурядової організації Global 2000, щорічно 40 тонн пластикових відходів потрапляють в річку Дунай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: