МЗС РФ звинуватило США у розгортанні нової "гонки озброєнь"

Понеділок, 16 січня 2017, 18:24

Росія вважає, що нарощування військового контингенту армії США у Європі є початком нової "гонки озброєнь".

Про це йдеться у коментарі представниці МЗС РФ Марії Захарової щодо останньої передислокації підрозділів збройних сил США у деяких країнах Європи.

Так, за словами Захарової, плани США щодо масштабного розгортання збройних сил в Європі мають "потужний руйнівний потенціал для всієї архітектури європейської безпеки".

Представниця МЗС РФ підкреслює, що такі дії, "створюють нову військово-політичну реальність, вносять істотний дисбаланс в розстановку сил на континенті, загрожують довгостроковими деструктивними наслідками…".

 "Фактично у Вашингтоні ініціюють нову гонку озброєнь, намагаються нав'язати нам конфронтаційну модель відносин, схожу з тією, яка була в часи "холодної війни", – наголосила Захарова.

Також у коментарі речниці російського МЗС згадується про "дестабілізуючий вплив на європейську і глобальну безпеку одностороннього і нічим не обмеженого розвитку потенціалу систем ПРО США в Європі, а також модернізації американської ядерної зброї, розміщеної на території інших країни НАТО".

Раніше повідомлялося, що протягом минулого тижня кремлівська пропаганда активно поширювала дезінформацію про те, як США розмітили "тисячі" танків в Європі під час своєї чергової спроби підготувати наступ "агресивного блоку НАТО" на Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: