Туреччина послідовна в підтримці України та принципова в кримському питанні - посол

Середа, 18 січня 2017, 13:54

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність України, а активізація російсько-турецького діалогу не становить загрози.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Туреччина чітко та послідовно підтримує Україну, територіальну цілісність і неподільність нашої держави, займає принципову позицію в кримському питанні", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

Посол також зазначив, що українсько-турецькі відносини мають стратегічний характер, і попросив не "демонізувати" відносини за лінією Росія-Туреччина.

"Ми як посольство активно працюємо над забезпеченням подальшої твердої позиції турецької сторони в питанні підтримки територіальної цілісності нашої країни та поглиблення політичного діалогу", - уточнив Сибіга.

Дипломат також поінформував, що на першу половину 2017 року заплановано низку візитів турецьких високопоставлених осіб в Україну.

Водночас він розповів, що питання введення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Туреччиною досі не вирішено.

"Робочі групи перебувають у постійному контакті. На сьогодні залишаються невизначеними деякі групи товарів. Якщо говорити в кількісному відношенні, то із 22 тис. позицій, які мають бути охоплені угодою про ЗВТ, непогодженими є близько 1,8 тис.", - поінформував посол.

Нагадаємо, що віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що як би не нормалізувалися відносини між Туреччиною і Росією, Анкара засуджує анексію Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.