У Польщі чекають пояснення МЗС щодо заборони в'їзду в Україну меру Перемишля

Четвер, 19 січня 2017, 08:37

Посольство Республіки Польща в Києві направило ноту в МЗС України з проханням надати повне пояснення обставин щодо заборони в'їзду в Україну меру Перемишля Роберту Хомі.

Про це 18 січня заявила прес-секретар МЗС Польщі, повідомляє Fakty.interia.pl.

"Зараз ми чекаємо офіційної відповіді від української сторони. МЗС (Польщі - Ред.) використовує всі наявні інструменти для того, щоб прояснити ситуацію", - сказала вона.

Нагадаємо, мер польського міста Перемишль Роберт Хома отримав заборону на вʼїзд в Україну від СБУ через його участь в антиукраїнських заходах у Перемишлі.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України заборонила меру польського міста Перемишль Роберту Хомі вʼїзд в Україну.

Як відомо, місто Перемишль, яке знаходиться біля українського кордону, минулого року було постійним джерелом конфліктів на національному ґрунті.

Найгучніший стався 10 грудня, коли під час урочистого "Маршу орлят перемиських і львівських", що відбувся під патронатом мера міста, один з його учасників закричав під Українським народним домом "Смерть українцям", а інші учасники ходи підтримали його.

Раніше у листопаді минулого року у Варшаві на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Про те, чому меру Перемишля Роберту Хомі протягом 5 років заборонено в’їзд в Україну - читайте у статті на ЄвроПравді: "Загадкова заборона. Чому мер Перемишля став персоною нон грата в Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.