У Британії військові вперше протестували перевезення танків через Євротунель

Фото
Четвер, 19 січня 2017, 12:00

У Британії військові вперше провели тестове навчання з перевезення танків та бронетранспортерів через Євротунель, з метою знайти швидкий спосіб для розміщення важкого озброєння у Східній Європі в разі кризи з Росією.

Про це повідомляє The Telegraph.

П'ять броньованих автомобілів, завантажених у вагони, були відправлені до Франції після півночі в середу в рамках проведення логістичних військових навчань.

Повідомляється, що військові й раніше використовували тунель під Ла-Маншем для перевезення контейнерів, матеріалів і устаткування, але вони ніколи не перевозили бронетехніку.

"Армія успішно провела навчання з перевірки можливостей переміщення через Євротунель військових транспортних засобів та устаткування на материк", - сказав представник Міноборони.

Таке навчання відбулося через те, що британська армія шукає нові шляхи для розгортання озброєння з Великої Британії після того, як закриє свої бази в Німеччині.

Після закриття баз армії доведеться мати можливість розгорнути бронемашини в разі необхідності швидкого реагування НАТО для посилення оборони в Східній Європі.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія оголосила про розміщення у Східній Європі 800 військових і бронетехніки, що є першим з очікуваних кроків від НАТО в регіоні на тлі зростаючих побоювань щодо можливої загрози з боку Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.