Україна та Польща підпишуть угоду про співпрацю у вищій освіті - Міносвіти

Четвер, 19 січня 2017, 16:56

Україна та Польща мають намір підписати угоду про співробітництво у галузі вищої освіти.

Про це з посиланням на прес-службу міністерства освіти і науки України повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі МОНу повідомили, що у четвер міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрілася з послом Польщі в Україні Яном Пєклом.

Під час зустрічі сторони обговорили майбутній візит в Україну віце-прем'єр-міністра з питань науки та вищої освіти Польщі Ярослава Говіна.

"Хочу зазначити, що наразі з міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща майже узгоджено проект угоди про співробітництво у галузі вищої освіти. Ми плануємо його підписати вже у квітні", – цитує прес-служба слова українського міністрі.

У МОН підкреслюють, що підписання цієї угоди має сприяти активізації співпраці у сфері вищої освіти між країнами.

Також Гриневич підкреслила що корисним інструментом для систематичного моніторингу результатів спільних дій може стати двостороння комісія з питань вищої освіти.

"На 2017 рік заплановано відновлення спільної українсько-польської комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій.

Також між профільними міністерствами укладено спільну програму науково-технічного співробітництва. Нею передбачено проведення конкурсу українсько-польських наукових проектів уже в першій половині 2017 року", – зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що Україна та Польща продовжили роботу пішохідного пункту пропуску ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.