"Ми не збираємося забувати про Україну" після Brexit - глава Міноборони Британії

П'ятниця, 20 січня 2017, 10:33

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Британія не збирається забувати про Україну після виходу з Європейського Союзу.

Про це йдеться у статті міністра оборони Великої Британії Майкла Феллона на сайті ЄвроПравди.

"Дехто припустив, що Велика Британія віддаляється від Європи. Це зовсім не відповідає дійсності.

Британія виходить з ЄС, але у небезпечному світі ми посилюємо – а не зменшуємо – свої зусилля в просуванні справді відкритої світу Британії", - повідомив Феллон.

За його словами, зобов’язання Британії щодо гарантії безпеки Європи залишаються непорушними, як це було з часів Другої світової війни.

"Тож мій сигнал простий: ми не збираємося забувати про Україну. Ми підтримуємо наших друзів як у добрі, так і в складні часи", - наголосив Феллон.

Міністр повідомив, що більш рішучий підхід Британії до безпеки в Європі знаходить своє відображення на глобальному рівні.

"Ми ефективно використовуємо нашу перевагу проти терористів "ІДІЛ" на Близькому Сході. Ми подвоюємо нашу підтримку миротворчого контингенту ООН в Африці.

Прямо зараз понад 4,5 тис. британських військових залучено до 25 різних операцій по всьому світу", - повідомив британський міністр.

Нагадаємо, Велика Британія надала українському війську нелетальне оснащення на суму 1 млн фунтів стерлінгів (1 млн 232 тис. доларів), для посилення захисного потенціалу Збройних сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.