Республіканець Майкл Пенс склав присягу віце-президента США

П'ятниця, 20 січня 2017, 18:54

Колишній губернатор штату Індіана, республіканець Майкл Пенс склав присягу віце-президента США.

Пряму трансляцію інавгурації на YouTube веде комітет, що займається цією подією.

20 січня в США відбувається інавгурація 45-го президента Дональда Трампа. Перед приведенням до присяги новообраного президента СЩА клятву на вірність американському народу складає новообраний віце-президент.

Нагадаємо, 14 липня 2016 року тоді ще кандидат в президенти США Дональд Трамп оголосив про вибір Майка Пенса кандидатом у віце-президенти від Республіканської партії.

Після цього Пенс закінчив свою кампанію з переобрання на пост губернатора Індіани.

З'їзд Республіканської партії, який відбувся 18-21 липня 2016 року, затвердив Дональда Трампа офіційним кандидатом в президенти США, а Майкла Пенса – офіційним кандидатом від республіканців у віце-президенти США.

 Новий віце-президент США Майкл Пенс під час присяги

Варто додати, що під час виборчої кампанії Дональда Трампа, Майкл Пенс відзначився, зокрема, тим, що на початку жовтня переміг у єдиних телевізійних дебатах між кандидатами у віце-президенти свого візаві з лав демократів Тіма Кейна.

Як відомо, республіканець Майкл Річард Пенс народився 7 червня 1959 у Коламбусі, штат Індіана. Обіймав посаду губернатора штату з Індіани з 2013 року.

Пенс у 1981 році закінчив Коледж Ганновер, потім отримав диплом юриста в Університеті Індіани у 1986. Свого часу працював телеведучим, з 2001 по 2013 роки – член Палати представників США.

Про Пенса відомо, що він народився в католицькій ірландській родині, наразі євангельський християнин.

Дотримується консервативних поглядів, підтримує консервативний Рух чаювання. Він і його дружина Карен мають троє дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.