Білий дім звинуватив ЗМІ у маніпуляціях з фото інавгурації Трампа

фото
Понеділок, 23 січня 2017, 08:57

Адміністрація президент США Дональда Трампа звинуватила ЗМІ в навмисному кадрування фотографій, щоб створити враження того, що на інавгурації Трампа було набагато менше людей на останній інавгурації Барака Обами.

Про це заяви офіційний представник Білого дому Шон Спайсер, повідомляє Reuters.

В незвичайній і запальній заяву в суботу ввечері (Спайсер – ред.) накинувся на фотографії в Twitter, що показували великі, порожні території на Національній алеї у Вашингтоні під час церемонії інавгурації в п'ятницю.

фото Reuters

"Це була найчисленніша аудиторія, що коли-небудь була свідками інавгурації . Як особисто, так і по всьому світу", – сказав Спайсер в короткій заяві.

"Ці спроби (ЗМІ – ред.) послабити ентузіазм з приводу інавгурації не ганебно і неправильно", – додав представник Білого дому.

Агенція нагадує,  що за даними міської влади Вашингтона близько на інавгурації президента Барака Обами в 2009 році були присутні 1,8 мільйона осіб, що робить її найбільшою в історії Національної алеї Вашингтона зустрічі.

Також повідомляється, що, як відомо, аерофотозйомка інавгурації Трампа показала, що людей на церемонії було візуально менше ніжу 2009 році.

Спайсер, попри те, що журналісти його не питали про це, повідомив про те, що на церемонії інавгурації Трампа були присутні 720 000 осіб.

Представник Білого дому також розкритикував репортера, який зробив помилку в публікації про коротку церемонію  в Овальному кабінеті в п'ятницю. Спайсер наголосив, що в адміністрації Трампа "збираються зробити ЗМІ відповідальними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.