У Туреччині оголосять дату конституційного референдуму на цьому тижні

Середа, 25 січня 2017, 11:56

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що протягом тижня Верховна виборча рада Туреччини (YSK) оголосить дату референдуму, де вирішуватиметься питання переходу на президентську систему правління.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи на нараді за участю провінційних голів керівної Партії справедливості та розвитку (ПСР) в Анкарі, передає Daily Sabah.

Прем'єр-міністр Туреччини вважає, що референдум, ймовірно, буде проведено в першій половині квітня, до 20-го числа.

Йилдирим відкинув заяви опозиції проти конституційних змін, що включають перехід до президентської системи, заявивши, що те, що відбувається - це зміна системи, а не зміна режиму, як стверджують.

"В даний час парламент робить те, що керівна партія хоче, і ми не повинні обманювати один одного. Але в новій системі нової структури парламенту, кожен депутат буде мати можливість пропонувати законопроекти, захищати їх, перетворювати їх у закони. Повноваження депутатів зростуть, (нова система - Ред.) надасть більше часу депутатам для вирішення проблем в країні", - сказав Йилдирим.

Нагадаємо, турецький парламент схвалив законопроект про внесення поправок до конституції, що розширюють повноваження президента країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.