Штайнмаєр занепокоєний подіями в США та зростанням націоналізму у світі

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:47

Франк-Вальтер Штайнмаєр, який залишає свій пост міністра закордонних справ у п'ятницю, 27 січня, заявив, що занепокоєний подіями в США, а також зростанням націоналізму в світі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Süddeutsche Zeitung, передає Deutsche Welle.

В інтерв'ю німецькій газеті міністр закордонних справ Німеччини заявив про наявність розбіжностей з президентом США Дональдом Трампом.

За словами Штайнмаєра, він був "вражений" президентськими виборами в США у листопаді, та сподівається на те, що Трамп зміниться, після того як став президентом США.

"Це не дрібниці. Мова йде про принципові питання нашого самопізнання, наприклад, як от у підході до тортур", - сказав німецький міністр.

Крім того, Штайнмаєр висловив занепокоєність через те, що, на його думку, у Трампа відсутнє знання про світову торгівлю.

"Ще кілька днів тому я не міг собі уявити, що президенту Франції та голові КНР прийдеться інструктувати свого нового американського колегу про переваги світової та вільної торгівлі", - сказав Штайнмаєр.

В ході інтерв'ю Штайнмаєр також висловив занепокоєність зростанням націоналізму в Європі і у всьому світі, кажучи, що це "серйозна і небезпечна" загроза.

Як відомо, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 27 січня офіційно передасть повноваження міністра закордонних справ віце-канцлеру Зігмару Габріелю.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав указ щодо виходу США з торгівельної угоди про Транстихоокеанське партнерство (TPP).

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що він "абсолютно" впевнений у тому, що такий вид тортур, як імітація утоплення, є дієвим, та розглядатиме питання про відновлення даного виду тортур як методу допиту, якщо буде отримано схвальну рекомендацію від міністра оборони США Джеймса Меттіса та директора ЦРУ Майка Помпео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.