Адміністрація Трампа звільнила топ-посадовців Держдепартаменту США

Субота, 28 січня 2017, 10:56

Четверо високопоставлених чиновників Державного департаменту США були звільнені зі своїх посад після приходу нової адміністрації президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Патрік Кеннеді, який протягом дев'яти років працював заступником держсекретаря з управління, помічники секретаря з питань адміністрації та консульських питань Джойс Енн Бар і Мішель Бонд, і посол Гентрі Сміт, директор управління іноземних місій, отримали листи з Білого дому, в яких повідомлялося, що їхні послуги більше не потрібні.

Видання зазначає, що зміна керівного складу в Держдепі після приходу нового президента це звичайна справа, але раніше Білий дім просив кар'єрних чиновників на таких посадах залишитися на кілька місяців, поки не будуть затверджені їхні наступники.

"Те, що ці чотири людини були звільнені - це неправильно. Ці люди лояльні до секретаря, президента і Державного департаменту…Це чистка Білого дому", - сказав один високопоставлений чиновник Держдепартаменту.

Видання The Washington Post повідомляє, що рішення про відставку керівників вищої ланки було прийнято ще в середу, 25 січня. Причому відбулося це неочікувано, адже новий держсекретар Рекс Тіллерсон як раз підшуковує кандидатуру свого заступника, і Кеннеді нібито був не проти залишитися на своїй посаді.

Держдепартамент США також залишили помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, директор з питань дипломатичної безпеки Грег Старр і директор Бюро будівельний операцій за кордоном Лідія Муніс.

"Це одна з найбільших одночасних відставок в історії Держдепу. Досвідчених працівників для департаменту у сфері безпеки, управління, адміністративних та консульських питань дуже важко знайти, і особливо важко знайти в приватному секторі ", - сказав Девід Уейд, який працював начальником служби персоналу Державного департаменту при Джоні Керрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.