Сквотери зайняли в Лондоні маєток колишнього топ-менеджера "Газпрому"

фото
Субота, 28 січня 2017, 13:12

Група сквоттерів самовільно заселилася в Лондоні в особняк колишнього топ-менеджера "Газпрому" Андрія Гончаренка, розташований на одній з найдорожчих вулиць британської столиці — Ітон-сквер в районі Белгравія.

Про це повідомляє The Guardian.

Група сквоттерів заявила, що відкриває притулок для бездомних у порожньому 5-поверховому будинку вартістю 15 млн фунтів, який був куплений російським олігархом в 2014 році.

Сквотери – Автономна нація анархістів лібертаріанців (ANAL) – заявили, що вони проникли в будівлю через відкрите вікно 23 січня і розмістили приблизно 25 бездомних людей, багато з яких ночували навколо вокзалу Вікторія.

 

"Це злочинно, що є так багато бездомних людей, і в той же час так багато порожніх будинків. Наше завдання - виправити цю несправедливість", - сказала один з сквоттерів.

Компанія, що представляє інтереси Гончаренка, звернулася до суду з вимогою виселити сквоттерів. Слухання відбудеться 31 січня.

 

Гончаренко купив у Великій Британії три будинки, один з них обійшовся йому в 120 млн фунтів. Преса називала цей будинок найдорожчим в Британії.

Де зараз знаходиться Гончаренко, невідомо. Також немає офіційної інформації, коли він пішов із "Газпрому". Російські ЗМІ заявляли про його звільнення в 2015 році, також повідомлялося про порушену проти нього кримінальну справу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.