Генпрокурори 16 штатів США засудили антиміграційний указ Трампа

Понеділок, 30 січня 2017, 09:41

Генеральні прокурори 16 штатів США виступили засудили міграційний указ нового президента США Дональда Трампа, який забороняє в’їзд до країни громадянам семи мусульманських країн.

Про це йдеться у спільній заяві прокурорів, оприлюдненій 29 січня.

Під заявою підписалися генеральний прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон і генеральні прокурори штатів Каліфорнія, Коннектикут, Гаваї, Іллінойс, Айова, Мен, Меріленд, Массачусетс, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Орегон, Пенсільванія, Вермонт, Вірджинія і округу Колумбія

"В якості головних захисників прав та свобод для більш ніж 130 мільйонів американців та іноземних громадян у нашій державі, ми засуджуємо неконституційне, антиамериканське і незаконне розпорядження президента Трампа і буде працювати разом, щоб гарантувати повагу до Конституції з боку федерального уряду,я кий повинен поважати нашу історію, як країни іммігрантів, і не порушувати прав будь-кого через їх національність або віру", – йдеться у тексті заяви.

"Релігійна свобода була, і завжди буде засадничим принципом для нашої країні, і жоден президент не може змінити цю істину", – відзначають підписанти документу.

Прокурори також привітали рішення кількох федеральних су дів США, які призупинили дію указу.

Також вони висловили впевненість у тому, що указ, буде, зрештою, відмінений.

"Ми впевнені, що указ буде в кінцевому підсумку буде скасований судом. У той же час, ми готові працювати для того, аби якомога менше людей постраждали від хаосу, створеного цим указом", – резюмують прокурори.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у країну сирійським біженцям на невизначений термін.

Він також на три місяці призупинив видачу віз громадянам шести інших, в основному мусульманських країн, включаючи Іран, Ірак, Ємен і Лівію.

Пізніше, федеральний суд Нью-Йорка призупинив дію міграційного указу нового президента США Дональда Трампа.

Також варто додати, що через указ в деяких аеропортах відбулися стихійні мітинги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.