КНДР знову запускає плутонієвий ядерний реактор - ЗМІ

Понеділок, 30 січня 2017, 13:19

Північна Корея знову перезапускає ядерний реактор для виробництва плутонію, саме в той період, коли стало відомо, що міністр оборони США Джеймс Меттіс готується відвідати сусідні Південну Корею і Японію.

Про це повідомляє CNN.

Експерти програми Центру міжнародних досліджень університету Джона Хопкінса 38 North в США вважають, що згідно з аналізом супутникових знімків, Північна Корея готується до перезапуску реактора на ядерному об'єкті в Йонбені.

На знімках видно, що більшість річки поруч з реактором замерзла, за винятком того місця, де вода з реактора на виході змішується з річкою. Це свідчить про те, що реактор, швидше за все, перебуває в експлуатації.

"Візит Меттіса у Японію та Південну Корею буде його першою закордонною поїздкою на посаді міністра оборони, що символічно демонструє підтримку для двох найбільш важливих союзників в регіоні, які занепокоєні тим, яким буде підхід президента (США - Ред.) Дональда Трампа у відносинах в Тихоокеанському регіоні", - зазначає CNN.

Трамп заявляв, що хоче переглянути роль США в цьому регіоні.

Він публічно розмірковував над тим, чи варто продовжувати підтримувати Японію і Південну Корею без переоцінки того, що США одержують взамін.

Нагадаємо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй запровадила нові санкції проти Північної Кореї, які покликані скоротити щорічні доходи країни від експорту більш ніж на чверть у відповідь на ядерні випробування Пхеньяна у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.