Глава МЗС Польщі: Трамп має право реалізувати власне бачення Америки

Вівторок, 31 січня 2017, 10:49

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що нападки на нового президента США Дональда Трампа є безпідставними і немає сенсу атакувати демократично обраного президента.

Про це він заявив в ефірі TVP1, повідомляє Onet.

Відповідаючи на питання про критику антиміграційного указу Трампа від екс-президента Європарламенту, а нині одного з конкурентів Меркель у боротьбі за крісло канцлера ФРН, Мартіна Шульца, Ващиковський зазначив, що "немає сенсу" атакувати законно демократично обраного президента.

"Дональд Трамп реалізує в даний момент власне бачення Америки, з цим баченням він виграв вибори, він має на це абсолютне право. Так само відбувається і у нас, як і в інших європейських країнах.

Ситуацію, коли частина суспільства, частина політичного класу не сприймає результатів демократичних виборів, ми маємо зараз і в Польщі", – сказав Ващиковський

Він також нагадав, що США роками не можуть вирішити питання нелегальної міграції, що стало для країни великою проблемою.

Також глав польського МЗС відзначив, що його відомство нині працює над організацією зустрічі президента Анджея Дуди з Дональдом Трампом, і повідомив, що "Трамп вже телефонував до Анджея Дуди".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США вже викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.