В Єврокомісії немає новин про перебіг тристоронніх переговорів по газу

Четвер, 5 січня 2017, 14:19

Єврокомісія не може надати нової інформації щодо перебігу тристоронніх переговорів по газу між ЄС, Росією та Україною.

Про це заявив офіційний представник ЄК Якуб Адамович на брифінгу в Брюсселі.

"Зі свого боку (Єврокомісії – ред.) ми не можемо повідомити нічого нового щодо тристоронніх переговорів по газу, де ми виступаємо як посередники. Остання зустріч відбулася тут, в Брюсселі в грудні минулого року і з того моменту ми не можемо додати нічого нового. Немає нової інформації, яку можна було б оголосити", – відзначив Адамович.

Коментуючи занепокоєння щодо стану транзиту російського газу для Європи через низькі запаси сировини підземних сховищах в Україні Адамович відповів, що жодних новин немає.

"Газ постачається, ми працюємо, новин немає", – так відповів представник ЄК на питання про потенційну загрозу для постачання газу до Європи.

Він також ухилився від коментарів до цифр, які наводив постійний представник Росії Чижов, який стверджував, що запаси газу в сховищах України занадто низькі для забезпечення постачання газу до Європи.

"Запаси газу – це публічна і відкрита інформація, ми не маємо права коментувати відповідні цифри, які загальновідомі", – відзначив Адамович.

На повторне запитання, чи достатньо 14 млрд куб. м в підземних сховищах України для підтримки транзиту газу, Адамович наголосив, що роль Єврокомісії полягає в тому, аби найкращим чином організувати тристоронні переговори для учасників процесу постачань газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.