Кабмін схвалив річну національну програму під егідою Комісії Україна - НАТО

Середа, 1 лютого 2017, 17:46

Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента України "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Цим документом ми не відпрацьовуємо стандартну бюрократичну процедуру і не розпочинаємо черговий етап міністерських щоквартальних звітувань, а створюємо платформу для досягнення Україною стандартів НАТО", - сказала віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Наша мета – досягти такої сумісності з країнами-членами Альянсу та їхніми збройними силами, яку мають, наприклад, Швеція чи Ірландія.

Натовський вишкіл особового складу українського війська, нові підходи в командуванні і забезпеченні, ефективна зброя і якісне надання медичної допомоги - це тільки частина завдань, до реалізації яких рухатимемось при виконанні РНП", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Проект документа відповідає указу президента України "Про Річні національні програми під егідою Комісії Україна — НАТО" (№ 547 від 7 грудня  2016 р.) і затвердженому ним Положенню про розробку та оцінювання РНП.

Його розробка здійснювалася відповідно до Плану пріоритетних дій уряду України на 2016 р. у частині оновлення підходів до інтеграції з НАТО, а також озвученій президентом України стратегічній меті України щодо вступу до Організації Північноатлантичного договору.

Програма на 2017 рік включає в себе, зокрема, питання реформування сектора безпеки й оборони, а сама підготовка програми тривала під егідою міжвідомчої Комісії з питань координації Євроатлантичної інтеграції України на чолі з Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.