Глава ДМС: для іноземців замість запрошень можуть запровадити страховку

П'ятниця, 10 лютого 2017, 13:36

В Україні обговорюють ідею створення страхового пулу для ризикової міграції, щоб замінити необхідність запрошення для іноземців, які планують приїхати в Україну не з туристичною метою.

Про це розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв’ю "Європейській правді".

"Є ідея ввести страховку, створити страховий пул для ризикової міграції. В цьому випадку страхова, що збирає платежі, за необхідності оплачує витрати на відправку мігранта за межі України. Але це поки тільки ідея, яка обговорюється", - сказав Соколюк.

За його словами, обов’язково має бути хтось, хто несе відповідальність за конкретну людину – чи то фізична особа, чи то юридична.

"Бо буде так: запросили якогось студента, він в'їхав до України і зник. Зрештою, коли його знаходять, його треба депортувати. Але яким коштом? А якщо є запрошення і є відповідальність, то особа, яка його запросила, зобов'язана сплатити штраф", - додав він.

Соколюк нагадав, що урядовий комітет не підтримав пропозицію про те, щоб функцію видачі запрошень для іноземців, передали нотаріусам.

"Цю ідею пропонувало МЗС. Ми її підтримали і навіть не замовляли нові бланки запрошень, розраховуючи, що з нас цю функцію знімуть. Але ця ідея, на жаль, не пройшла. І тепер нам, схоже, треба буде їх додруковувати", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.