Німецький суд залишив в силі заборону на сатиричний вірш про Ердогана

П'ятниця, 10 лютого 2017, 15:44

Німецький суд підтвердив 10 лютого прийняте раніше рішення про заборону публікації та цитування більшої частини вірша німецького сатирика Яна Бемерманна, у якому той висміяв президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Гамбурзький суд підтвердив своє рішення, яке було видано у травні 2016 року щодо заборони повторної публікації окремих частин вірша Бемерманна.

"Суд постановив, що творча свобода безумовна, але не необмежена", - йдеться у постанові суду 10 лютого.

"Сатира, яка знаходиться в межах творчої свободи, може бути заборонена, коли це стосується основної частини особистої свободи", - заявив суд.

Нагадаємо, у травні 2016 року суд у німецькому місті Гамбурзі заборонив повторну публікацію та цитування більшої частини вірша німецького сатирика Яна Бемерманна, у якому той висміяв президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Як відомо, комік Ян Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана.

Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Згодом президент Туреччини подав скаргу проти німецького коміка, який прочитав сатиричний вірш про нього в прямому ефірі 31 березня 2016 року.

У жовтні 2016 року німецька прокуратура закрила справу проти телевізійного коміка Яна Бемерманна, якого звинувачували у образі турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Зазначимо, що нещодавно Німеччина скасувала закон, що вимагав дозволу уряду для кримінального переслідування осіб за звинуваченням в образі глави іншої держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.