У Німеччині почався суд у справі автора сатиричного вірша про Ердогана

Середа, 2 листопада 2016, 18:42

Земельний суд Гамбурга у середу почав розгляд цивільного позову президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до німецького телеведучого та сатирика Яна Бемермана.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Турецький лідер вимагає повної безстрокової заборони на поширення сатиричного вірша, прочитаного Бемерманом в ефірі німецького телебачення.

У травні гамбурзький суд ввів тимчасову заборону на цитування певних фраз з вірша німецького сатирика, на який образився президент Туреччини.

Очікується, що остаточне рішення за позовом буде винесено 10 лютого. Сам Ердоган і Бемерман не присутні на засіданні, їх інтереси представляють адвокати.

Німецькі прокурори заявили, що вони закрили справу проти Бемерманна, пославшись на брак доказів, що він скоїв якийсь злочин. Адвокат Ердогана оскаржив рішення прокуратури Майнца і вимагає перевірити хід ведення справи. 

Нагадаємо, президент Туреччини подав скаргу проти німецького коміка, який прочитав сатиричний вірш про нього в прямому ефірі 31 березня.

У вірші, зокрема, йдеться про те, що Ердоган "пригнічує меншини, б'є курдів та християн". Окрім того, вірш містить образи особистого характеру на адресу турецького президента.

Згодом уряд Німеччини дав дозвіл на початок кримінального розслідування щодо коміка Яна Бемерманна, який написав образливого вірша про Ердогана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.