Польське Міноборони закупить 1000 ручок з ліхтариком і ножем

Субота, 11 лютого 2017, 10:17

Міністерство оборони Польщі у 2017-му році закупить 1000 спеціальних "тактичних ручок", виготовлених з авіаційного алюмінієвого сплаву та обладнаних ліхтариком і ножем.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Видання відзначає, що зі специфікації відомства випливає, що кожна ручка коштує приблизно 80 злотих (близько 15 євро – ред.)

"У новому році Міноборони замовляє нові гаджети з представницькою метою. Будуть серед них стандартні ручки, ремінці і значки з прапорами", – йдеться у повідомленні.

Також в планах міністерства 1000 "тактичних ручок", на їх закупівлю міністерство оборони Польщі цього року виділяє 83 тис. злотих.

"Більшість таких ручок від звичайних  відрізняється конструкцією - вони зроблені з міцного металу (найчастіше авіаційного алюмінію), завдяки чому можуть використовуватися як засіб самооборони. Деякі мають спеціальний наконечник, який може розбити скло, а також вставки, що дозволяють писати під будь-яким кутом, на морозі і в спеку", – відзначає видання.

Окрім того, у замовленні Міноборони Польщі міститься вимога, щоб ручки були обладнані також ножем та ліхтариком. Окрім того, ручки мають бути чорного кольору, з логотипом Mіноборони Польщі та у металевому футлярі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.