В Румунії тисячі людей знову вимагали відставки уряду

Понеділок, 13 лютого 2017, 09:52

У Бухаресті в неділю тисячі протестувальників знову вийшли в центр міста до будівлі уряду з вимогою відставки Кабінету міністрів.

Про це повідомляє агентство Mediafax.

У Бухаресті зібралися за різними оцінками від 30 до 50 тисяч людей, які тримали плакат из написами "Опір" і скандували "ми хочемо працювати, а не охороняти вас".

фото - mediafax.ro

Близько восьмої вечора демонстранти підняли куски червоного, жовтого і блакитного кольорового паперу над головою, щоб сформувати гігантський румунський прапор.

Десятки тисяч людей протестували також в інших містах Румунії і навіть за кордоном. Це був 8 підряд день протестів і 13-й день загалом.

Нагадаємо, уряд Румунії 5 лютого скасував постанову про внесення поправок до кримінального кодексу і про амністію для корупціонерів, що призвела до масових протестів по всій країні.

Постанова передбачала декриміналізацію корупційних діянь і випадків перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Необхідність амністії для окремих категорій злочинців в уряді раніше пояснили переповненістю в'язниць.

Міністр юстиції обґрунтовував необхідність постанови також тим, що вона "приведе законодавство у відповідність до рішень конституційного суду". 9 лютого він подав у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.