Орбан назвав Сороса та ЄС серед тих, хто "атакував" Угорщину

Понеділок, 13 лютого 2017, 10:18

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у щорічному зверненні до парламенту перерахував тих, , хто "атакував" його країну, і включив до цього списку відомого мільярдера та філантропа Джорджа Сороса і Євросоюз.

Про це повідомляє Euractiv.

Орбан виступив проти лівої політики, ліберальних ЗМІ та міжнародних правозахисних організацій, які, на його думку, створили "всесвітню мережу" для перевезення "сотень тисяч мігрантів" в Європу.

"Колишній уряд США і уряди в Брюсселі та Берліні домоглися того, що іммігрантів неможливо зупинити, але ми зробили це", - сказав Орбан.

Орбан також заявив, що Сорос і підтримувані ним групи мали намір таємно впливати на політику країни.

"Великі хижаки плавають у наших водах. Це транскордонні імперії Джорджа Сороса, з купою грошей і важкою артилерією міжнародної дипломатії", - сказав Орбан, який і сам отримав стипендію від фонду Сороса в Угорщині в кінці 1980-х років.

"Це викликає тривогу..., що вони намагаються таємно і з іноземними грошима впливати на угорську політику", - сказав Орбан.

Крім Сороса, прем'єр-міністр Угорщини заявив, що його країна піддавалися нападам з боку ЄС, який критикував спроби угорського уряду зафіксувати ціни на енергоносії, намагався синхронізувати податкову політику і не допустити державного фінансування для створення робочих місць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: