Розвідка США приховує частину секретних даних від Трампа – ЗМІ

Четвер, 16 лютого 2017, 10:43

Розвідувальні служби США приховують частину секретних даних від президента Дональда Трампа, оскільки побоюються їх витоку або компрометації.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на колишніх і нинішніх американських чиновників, знайомих з ситуацією.

За інформацією видання, у деяких випадках співробітники розвідки вирішили не розкривати Трампу свої джерела і способи отримання інформації.

Зокрема, за словами співрозмовників, мова йде про те, за допомогою яких засобів ведеться стеження за іноземними державами.

"Рішення чиновників приховувати інформацію від Трампа підкреслює глибоку недовіру, яка склалася між розвідувальним співтовариством і президентом через контакти його команди з російською владою і ворожим настроєм Трампа по відношенню до спецслужб", - пише видання.

Розвідслужби США і раніше могли не розкривати всю інформацію президенту або Конгресу, якщо, наприклад, вважали, що це необхідно для того, щоб убезпечити джерело.

Однак приховування даних вперше продиктовано недовірою і побоюваннями щодо можливих витоків, підкреслюють співрозмовники видання. 

Як відомо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.