Війська Іраку готові до штурму аеропорту Мосула

Вівторок, 21 лютого 2017, 18:26

Іракські війська, які діють за підтримки США, і ведуть бої за західну частину міста Мосул, що знаходиться під контролем ІДІЛ, готові до штурму аеропорту та прилеглої військової бази на його південній околиці, щоб створити плацдарм для прориву.

Про це пише Reuters.

"Іракські федеральна поліція і елітні підрозділи МВС домоглися швидкого прогресу в наступі на західний Мосул, просуваючись через пустелю з півдня, і тепер готові до початку другого етапу наступу", – йдеться у повідомленні.

За інформацією іракських військових, підрозділи урядових сил розташувалися в "безпосередній близькості" від міжнародного аеропорту Мосула. Після звільнення аеропорту від ІДІЛ, він має стати плацдармом для подальшого наступу в західну частину другого за розміром міста Іраку.

Для посилення плацдарму іракським військовим потрібно буде звільнити і утримувати військовий комплекс Гожлані, що знаходиться між між аеропортом і ділянкою шосе Багдад-Мосул.

Як відомо, 17 жовтня минулого року іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолюють США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Наразі східна частина міста вже звільнена від ІДІЛ, тоді як військові Іраку почали наступ на захід Мосула.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.