Росія попросила світові держави заплатити за відновлення Сирії - ЗМІ

Четвер, 23 лютого 2017, 15:33

Росія попросила західні країни виділити мільярди доларів на відновлення Сирії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на іноземних дипломатів.

"Вони (Росія. – Ред.) прийшли, навели безлад, все зруйнували і хочуть тепер, щоб ми за все це платили", - сказав виданню європейський дипломат.

За словами співрозмовників видання, минулого тижня заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Богданов на зустрічі послів ЄС заявив, що питання відновлення Сирії стане головним у порядку денному.

На відновлення Сирії можуть піти десятки мільярдів доларів, і Богданов додав, що від Росії в цьому питанні "не слід чекати нічого", зазначили джерела видання.

Очікується, що це питання обговорюватимуть на переговорах між урядом Сирії та опозицією, які проходять під егідою ООН 23 лютого в Женеві.

Інші країни, швидше за все, відкинуть російську ініціативу, тому що вважають Росію відповідальною за руйнування великих міст, таких як Алеппо.

Нещодавно міністри закордонних справ Німеччини та Франції висловили сумнів щодо швидких позитивних результатів переговорів щодо врегулювання сирійського конфлікту, які заплановані на наступний тиждень у Женеві.

Нагадаємо, Високий переговорний комітет сирійської опозиції вважає за необхідне почати обговорення питання перехідного періоду на переговорах з сирійською владою у Женеві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.