Німецькі соціал-демократи випередили блок Меркель – опитування

П'ятниця, 24 лютого 2017, 13:55

Рейтинг кандидата на посаду федерального канцлера Німеччини від Соціал-демократичної партії (СДПН) Мартіна Шульца та очолюваної ним партії продовжує зростати.

Про це з посиланням на дані опитування ARD-Deutschlandtrend, повідомляє Deutsche Welle.

"Соціал-демократи обігнали своїх конкурентів з блоку Християнсько-демократичного (ХДС) і Християнсько-соціального союзів (ХСС) вперше з жовтня 2006 року", – відзначає видання.

"За сім місяців до виборів їх (СДПН – ред.) рейтинг становить 32%. На другому місці блок ХДС/ХСС, набирає 31%, кандидатом у канцлери від якого є Ангела Меркель", – йдеться у повідомленні.

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) має наразі 11% голосів, "зелені" – 8%, Ліва партія – 7%, ліберали з Вільної демократичної партії – 6%.

Як додає Deutsche Welle, зростання популярності Шульца багато в чому пов'язане з його наміром продовжити розпочаті у 2003 році канцлером Герхардом Шредером реформи ринку праці та соціальної сфери, відомі під назвою Agenda 2010.

"Зокрема, великою популярністю користуються його плани з розширення системи безстрокових трудових договорів і збільшення терміну виплати допомоги по безробіттю", – наголошує видання.

Також відзначається, масовий приплив у СДПН нових членів. Лише через інтернет за місяць в партію вступило понад 6500 нових членів.

Дані щодо вступу безпосередньо в територіальних організаціях ще обробляються, але, як заявив представник земельної організації СДПН у Північному Рейні - Вестфалії, "таких цифр у нас не було вже 20 років".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.