Глава МЗС Угорщини не вважає Росію загрозою членам НАТО

Понеділок, 27 лютого 2017, 10:59

Угорщина не вважає, що Росія становить загрозу країнам НАТО, однак поважає позицію членів Альянсу, які стверджують протилежне.

Про це заявив в інтерв'ю "РИА Новости" міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"З країнами Балтії і Польщею у нас різні підходи до Росії. Ми не бачимо в особі Росії загрозу існуванню Угорщини, вони ж бачать пряму загрозу своїм країнам. Ми не критикуємо їх судження, ми поважаємо їх позицію. Але це інший підхід. Однак вони наші союзники, і це - їх країни. Я ж як представник Угорщини не думаю, що Росія буде нам загрозою", - сказав він.

Угорщина стала членом Північноатлантичного альянсу в 1999 році. Сьогодні Будапешт виступає за прагматичний підхід до Росії.

"На міністерських зустрічах НАТО зазвичай я чую дві тези: "стримування" і "діалог". Я дійсно наполягаю на діалозі. Я розумію, що для безпеки у світі повинен бути належний діалог між НАТО і Росією, інакше в світі буде ще небезпечніше, ніж зараз", - зазначив Сіярто.

На саміті у Варшаві в 2016 році альянс вирішив розмістити в Латвії, Литві, Естонії та Польщі багатонаціональні батальйони на основі ротації. Тоді ж було вирішено, що основу контингенту батальйону, розміщеного в Латвії, складе Канада, в Литві - Німеччина, в Естонії – Велика Британія, а в Польщі - США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.