У Берліні заборонили близьку до ісламістів спілку мечетей

Вівторок, 28 лютого 2017, 10:33

У столиці Німеччини Берліні заборонили діяльність спілки мечетей Fussilet 33, якій закидають наближеність до ісламістів.

Про закриття Fussilet 33 стало відомо у вівторок, 28 лютого, передає  Deutsche Welle.

До масштабних обшуків, проведених того ж дня переважно в помешканнях спілки, залучили загалом 460 співробітників поліції.

Раніше поліції було відомо, що ці релігійні установи були місцем зустрічі готових до скоєння насильницьких дій ісламістів. Саме до цих мечетей мав стосунок головний підозрюваний у скоєнні нападу на різдвяний ярмарок в Берліні в грудні 2016 року Аніс Амрі.

Зазначається, що з огляду на загрозу закриття, самі мечеті вже близько тижня не функціонували. Заборона спілки мечетей торкнеться також і структур спільноти, щоб унеможливити оренду інших приміщень, зазначається в повідомленні поліції.

Поліція та спецслужби підозрюють мечеті в тому, що в них серед іншого проводився збір коштів на війну в Сирії. Крім того, під час занять з ісламу відвідувачів мечетей - переважно турків та вихідців з Кавказу - закликали до участі в бойових діях в Сирії на боці терористичного угруповання "Ісламська держава".

За даними поліції, лише у Берліні від 75 до 80 осіб вважаються такими, які становлять потенційну небезпеку. Половина з них перебуває під вартою, а решта - переважно за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.