В США пояснили, навіщо змінили режим санкцій проти ФСБ

П'ятниця, 3 лютого 2017, 10:09

У Білому домі наполягають, що зміна режиму санкцій проти Росії не є їх послабленням і це звична практика міністерства фінансів.

Про це під час брифінгу заявив речник Білого Дому Шон Спайсер.

"Ми не послаблюємо санкції. Це, наскільки я розумію, досить звична практика для міністерства фінансів, коли після введення санкцій повертаються до цього питання, щоб переглянути, чи немає необхідності зробити окремі винятки для різних виробництв або продукції і послуг" – сказав він.

Голос Америки також наводить пояснення Семюеля Калтера, приватного політичного радника, автора блогу "Chief of Sanction Law".

Експерт пише, що зміст санкцій Обами проти Росії за втручання у вибори у США повністю збережено, а те що відбулось у четвер - не більше, ніж корегування, яке покликано не допустити незапланованої творцями санкцій шкоди американським компаніям.

"Метою санкцій (Обами - ред) було покарати ФСБ за її роль у злочинному проникненні до комп'ютерів Демократичної партії та колишнього голови кампанії Клінтон, Джона Подести. Експорт товарів та послуг ФСБ все ще заборонено, а всі активи ФСБ, які знаходяться у юрисдикції США і надалі заблоковані. Тим не менш, шкідливий вплив на американські технологічні компанії, які експортують товари до Росії (та потребують відповідних дозволів від ФСБ – ред.) не був метою авторів санкцій. Саме це і покликана виправити сьогоднішня постанови Мінфіну", - пише правник.

"Це не зняття санкцій. У Росії ФСБ виконує функції державного регулятора, який відповідає за видачу дозволів на імпорт продукції інформаційних технологій, яка включає технології шифрування. Це означає, що для того, щоб ввезти до Росії, наприклад, мобільні телефони американські компанії мають отримати від ФСБ ліцензію та заплатити за неї", - пояснює експерт.

Як повідомлялося, 2 лютого міністерство фінансів США уточнило санкційний режим щодо Федеральної служби РФ, оголосивши всі операції та дії з російським відомством легальними, за винятком певних категорій. Низка ЗМІ назвали це послабленням санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.