"Варвари обстрілюють Авдіївку із житлових кварталів" - віце-прем'єр у Брюсселі

Понеділок, 6 лютого 2017, 10:56

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила у Брюсселі про обстріли бойовиками Авдіївки із житлових кварталів.

Про це вона зазначила під час зустрічі з комісаром ЄС з питань політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом, повідомляє Урядовий портал.

"Варвари обстрілюють Авдіївку з житлових кварталів. Це не має нічого спільного з гуманним ставленням до цивільних. Це справжній військовий злочин", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, ситуація в Авдіївці погіршилася 29 січня: бойовики обстрілювали не лише промзону з позиціями українських військових, але й житлові будинки у місті.

1 лютого почалися періоди "тиші", але до 5 лютого поновити електропостачання у прифронтовому місті не вдавалося. Станом на 4 лютого було пошкоджено чи зруйновано понад 150 будинків та будівель.

За добу, 5 лютого, у зоні проведення АТО зафіксовано 94 обстріли, бойовики вели вогонь з танків, артилерії, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Зазначимо, що сьогодні у Європейському парламенті розглянуть загострення ситуації в Авдіївці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.