Facebook, Google та інші починають боротьбу з фейковими новинами у Франції

Понеділок, 6 лютого 2017, 12:47

Компанії Facebook, Google і група інших медіа-організацій виступили з ініціативою з боротьби з фейковими новинами у Франції.

Про це повідомляє Reuters.

Особливої ваги така ініціатива набуває у контексті майбутніх президентських виборів у країні.

"Facebook повідомив, що буде співпрацювати з декількома провідними французькими ЗМІ, такими, як Agence France-Presse, BFM TV, та газетами L'Express і Le Monde, для того, аби гарантувати, що неправдиві новини не будуть публікуватися на його платформі", – йдеться у повідомленні.

Про підтримку подібної ініціативи заявив і Google, який також повідомив, що буде налагоджувати подібну "перехресну" співпрацю з партнерами.

Агенція нагадує, що Facebook зіткнувся з критикою на свою адресу після того, як він "не зробив достатньо, щоб запобігти розповсюдженню неправдивої інформації" під час минулорічної президентської кампанії в США, і у відповідь розпочав низку заходів, щоб спробувати вирішити проблему.

У США, Facebook вже заявив про те що користувачам у майбутньому буде легше відрізняти фейкові новини, для цього адміністрація соцмережі буде співпрацювати з такими організаціями, які займаються факт-чекінгом, як сайт Snopes, ABC News і Associated Press.

Варто нагадати, що минулого місяця, Facebook розпочав боротьбу з фейковими новинами в Німеччині, де державні органи влади побоюються, що брехня та розпалювання ворожнечі в інтернеті може вплинути на парламентські вибори у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.