Facebook боротиметься з фейковими новинами у Німеччині

Понеділок, 16 січня 2017, 12:51

Соціальний медіа-гігант Facebook анонсував низку заходів щодо боротьби із дезінформацією на німецьких платформах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми дуже ретельно працюємо над вирішенням цієї проблеми. Наші зусилля спрямовані на поширенні спамерами фальшивих тривожних новин. Ми також використовуємо третіх осіб для отримання об'єктивних відгуків про новини", - йдеться в заяві Facebook.

Facebook буде створювати інструменти, які спростять процедуру сповіщення про підозрілі новини, показуватиме попередження поруч із фейковою інформацією після перевірки незалежною організацією, яка займається факт-чекінгом, та відключатиме рекламу для новинних сайтів, які розповсюджують фейки.

Facebook залучив Correctiv, некомерційну організацію журналістських розслідувань, в якості третьої сторони для перевірки фактів.

"Підроблені новини - особливо на Facebook - це вже одна з головних загроз нашого суспільства. Це зрозуміло. Ми побоюємося, що ці погрози стануть ще більш масовими в найближчі місяці, будуть це вибори до федеральних земель чи вибори в Бундестаг восени", - зазначили в Correctiv.

Нагадаємо, німецькі чиновники заявили, що вони розслідують безпрецедентне поширення фейкових новин на тлі повідомлень про прагнення росіян вплинути на вибори у країні, які відбудуться восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.