Сенат США хоче посилити процедуру зняття санкцій з Росії

Середа, 8 лютого 2017, 10:51

Група сенаторів США планує запропонувати законопроект, що обмежує можливість адміністрації президента США Дональда Трампа зняти санкції відносно Росії в односторонньому порядку.

Про це повідомляє CNN.

Група, до якої входять, як сенатори від демократів, так і від республіканців, планує в середу представити проект закону, який вводитиме жорсткий парламентський контроль і право вето на рішення адміністрації Трампа, якщо він вирішить скасувати санкції.

Згідно законопроекту, Білий дім повинен буде надати звіт, який роз'яснює причини, за якими санкції з Росії повинні бути зняті. Після чого почнеться 120-денний період, протягом якого Конгрес може проголосувати проти цих заходів.

Сенатор-республіканець Марко Рубіо заявив, що багато сенаторів підтримують законопроект.

"Я думаю, якби була реальна загроза зняття санкцій при відсутності поваги до суверенітету України і дотримання домовленостей, у нас набереться достатньо голосів, щоб затвердити в Сенаті і отримати таку більшість голосів, яка позбавило б можливості президента накласти вето", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що США стурбовані ескалацією насильства на сході України, і від поведінки РФ залежатиме майбутнє санкцій.

Як відомо, низка аналітиків та журналістів повідомляли про чутки, які циркулюють в США, щодо підготовки у Білому домі проекту указу про скасування санкцій щодо РФ.

Пізніше Трамп заявив, що поки занадто рано говорити про питання скасування санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.