ЄС має чітко донести до Вашингтону позицію збереження санкцій - депутат Бундестагу

Понеділок, 6 лютого 2017, 10:07

Марілуїза Бек, депутат Бундестагу, член ПАРЄ, заявила, що ЄС повинен згуртовано і впевнено представляти позицію збереження санкцій проти РФ у Вашингтоні.

Про це йдеться у статті Марілуїзи Бек на сайті ЄвроПравди.

"Згуртованість Євросоюзу навколо його курсу щодо Росії ще матиме серйозне випробування на міцність через майбутні національні вибори. Та наразі вона є – лише трохи більше як місяць тому ЄС підтвердив свої санкції проти політики Кремля.

Тому потрібно згуртовано і впевнено представляти цю позицію у Вашингтоні, виступаючи за збереження американських санкцій", - заявила вона.

На думку Бек, адресатом дипломатичних зусиль повинен бути не лише Білий дім, але й Конгрес.

Депутат наголосила на тому, що відсутність рішучої відповіді та бажання будь-якою ціною уникнути конфліктів з Росією Кремль розцінює як знак слабкості, якою варто скористатися.

"Європейці повинні донести до своїх партнерів по той бік Атлантики цей гіркий досвід, почерпнутий з конфліктів у оточенні Росії. Будь-які політичні компроміси, включаючи й Мінські угоди, повинні враховувати відповідь на питання, чого насправді хоче Кремль", - йдеться у статті.

Політик вважає, що Німеччина та Євросоюз повинні з усією рішучістю захищати систему забезпечення миру і безпеки на континенті, яку Росія ставить під сумнів своїми агресивними діями в Україні.

"Для України це означає, що ЄС повинен зробити все можливе, щоб стабілізувати країну економічно і політично. Не можна допустити угоду між президентом Трампом і президентом Путіним коштом України", - заявила вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що зближення між США і РФ не може відбутися коштом Європи чи України.

Детальніше читайте у статті Марілуїзи Бек, депутата Бундестагу, члена ПАРЄ, спікера фракції "Союз 90/Зелені" з політики у Східній Європі, на ЄвроПравді: Кремль відновив війну проти України, якою має бути реакція ЄС? Колонка депутата Бундестагу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.