Глава МЗС Литви відвідає Донбас 10 лютого

Четвер, 9 лютого 2017, 18:06

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус відвідає 10 лютого східну Україну для ознайомлення з безпековою та гуманітарною ситуацією.

Про це повідомила віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За словами Геращенко, вона провела зустріч з міністром закордонних справ Литви.

"Окрім питань двосторонніх взаємин і міжпарламентського діалогу, обговорили гуманітарну та безпекову ситуацію на Донбасі, питання порушення прав людини в окупованому Криму.

Україну надзвичайно тривожить той факт, що в Остаточному Звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року повністю проігноровано факти незаконної анексії Криму Російською Федерацією. Вважаємо, що ОБСЄ має вдосконалити методику моніторингу, яку використовує БДІПЛ", - написала вона.

Геращенко повідомила, що 10 лютого вона разом з міністром відвідає Донбас, аби побачити на власні очі безпекову і гуманітарну ситуацію.

Нагадаємо, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс на засіданні Комітету Сейму в закордонних справах заявив, що становище в Україні останнім часом схоже на ситуацію в 2014 році, коли йшли найбільш активні бойові дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.