У Швеції визнали винним журналіста, який допоміг хлопчику з Сирії в'їхати до країни

Четвер, 9 лютого 2017, 20:42

Шведський суд в четвер, 9 лютого, визнав винним у контрабанді людини тележурналіста Фредріка Онневалла, який у 2014 році допоміг сирійському хлопчику мігрувати в країну, але замість трьох років в'язниці присудив умовний термін громадськими роботами.

Про це повідомляє The Local.

Навесні 2014 року журналіст Фредрік Онневалл зустрів 15-річного Абеда в Греції під час знімання документального фільму про реакцію європейських націоналістичних партій на міграційну кризу. Разом із двома колегами, Онневалл допоміг Абеду в'їхати на територію Швеції.

Шведська прокуратура заявила, що Онневалл та його колеги "у період з травня по червень 2014 року умисно допомогли іноземцю потрапити з Греції до Швеції, попри те, що особа була без паспорта або іншого дозволу, необхідного для в'їзду".

Шведський суд постановив, що дії трьох осіб є контрабандою людини, коли вони допомогли 15-річному сирійському біженцю потрапити до Швеції, але відхилив клопотання прокурора щодо позбавлення волі.

"За даними районного суду, очевидно, що команда телекомпанії SVT запропонувала допомогу лише з гуманітарних міркувань", - йдеться в заяві суду.

Онневалл заявив, що буде оскаржувати вирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.