У Швеції судитимуть журналіста, який допоміг сирійському хлопчику в'їхати до країни

П'ятниця, 18 листопада 2016, 13:04

Шведський тележурналіст повинен постати перед судом за допомогу сирійському хлопчику потрапити з Греції до Швеції. У справі журналіста такий вчинок вважається контрабандою людини, що карається позбавленням волі.

Про це повідомляє The Local.

Навесні 2014 року журналіст Фредрік Онневалл зустрів 15-річного Абеда в Греції під час зйомок документального фільму про реакцію європейських націоналістичних партій на міграційну кризу. Разом із двома колегами, Онневалл допоміг Абеду в'їхати на територію Швеції.

Шведська прокуратура заявила, що Онневалл та його колеги "у період з травня по червень 2014 року умисно допомогли іноземцю потрапити з Греції до Швеції, незважаючи на те, що особа була без паспорта або іншого дозволу, необхідного для в'їзду".

Журналіст, ведучий шведської громадської телекомпанії SVT, та два його колеги, яким може загрожувати до трьох місяців в'язниці, не визнали себе винними.

"Я абсолютно не жалкую! Я знаю, що ми зробили, і я зробив би те ж саме сьогодні", - сказав він у березні, коли був викликаний на допит за підозрою у контрабанді людини.

Прокурор, що займається цією справою, заявляє, що "просто допомогти комусь перетнути кордон в одну з європейських країн" є незаконною імміграцією, а тому злочином.

Журналіст стверджує, що він діяв не як контрабандист, бо ні він, ні його колеги не взяли ніяких грошей за це.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.