В МЗС Німеччини закликали сторони конфлікту на Донбасі до компромісів

Середа, 15 березня 2017, 18:54

Конфлікт на сході України не буде вирішено без болючих політичних рішень з обох сторін.

Про це заявив у середу офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер, повідомляє Укрінформ.

"Ми вважаємо, що сторони конфлікту повинні проявити політичну волю, це включає в себе також хворобливі політичні рішення з обох сторін по виконанню Мінських угод", - сказав дипломат.

Говорячи про самі угоди, Шефер пообіцяв, що Німеччина і Франція продовжуватимуть робити все можливе для того, щоб все ж втілювати їх в життя, поки є надія, поки одна із сторін (Україна або Росія) не вийдуть з цих угод, лише тоді не буде сенсу триматися за цей документ.

При цьому він додав, що підписанти – учасники "нормандського формату", зокрема Німеччина і Франція, будуть раді будь-яким пропозиціям, які можуть вести до врегулювання конфлікту, уточнивши, що "хороші ідеї є у Вашингтона, у Варшави".

Щодо можливої зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки", Шефер зазначив, що вони завжди допомагають знизити ескалацію. Однак вони потрібні лише тоді, коли є готовність. Зустріч в минулому місяці у Мюнхені не принесла полегшення, представники Москви і Києва "не доклали достатньо серйозних зусиль".

Він також звернув увагу на збіг у часі початку блокади і відповідної реакції сепаратистів у вигляді "приватизації" українських підприємств з візитом міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля до Москви минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.