Керівники розвідки США даватимуть свідчення щодо зв'язків Трампа з РФ

Понеділок, 20 березня 2017, 12:58

Двоє керівників американських розвідувальних служб свідчитимуть перед Конгресом з приводу можливих зв'язків між Росією та учасниками передвиборної кампанії президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє ВВС.

Директор ФБР Джеймс Комі і керівник Агентства національної безпеки адмірал Майкл Роджерс даватимуть свідчення на відкритих парламентських слуханнях комітету з розвідки Конгресу.

Трамп назвав розслідування "тотальним полюванням на відьом". Росія заперечує спроби вплинути на президентські вибори в США.

У січні спецслужби США заявили, що російські хакери зламали поштові скриньки високопоставлених членів Демократичної партії і опублікували приватну переписку, щоб допомогти Трампу перемогти Гілларі Клінтон.

У доповіді ЦРУ, ФБР і АНБ йдеться, що президент РФ Володимир Путін "замовив" кампанію, спрямовану вплинути на вибори.

Відтоді кількох соратників Трампа звинуватили в тому, що вони пов'язані з російськими чиновниками.

Розслідування цих тверджень проводять республіканець Девін Нуньєс, голова комітету з розвідки, і демократ Адам Шифф.

Нуньєс заявив у неділю, що в основі "всього, про що я дізнався на цей ранок, немає доказів", що представники кампанії Трампа вступили в змову з Росією.

Колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер також сказав, що він не побачив жодних ознак змови.

Проте Шифф заявив, що матеріали, з якими він ознайомився, містять непрямі докази, що громадяни США співпрацювали з росіянами, щоб вплинути на хід голосування.

"Були непрямі докази змови, є прямі докази, я думаю, шахрайства. Там, звичайно, достатньо для нас, щоби провести розслідування", - сказав Шифф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.