Тіллерсон скасує зустріч з міністрами НАТО у квітні, проте поїде до Росії – ЗМІ

Вівторок, 21 березня 2017, 09:57

Держсекретар США Рекс Тіллерсон планує пропустити зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, заплановані на наступний місяць, для того, щоб разом з президентом Трампом зустрітися в США з лідером КНР Сі Цзіньпіном, а також планує наприкінці квітня прибути з візитом до Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на американських чиновників.

"Тіллерсон має намір пропустити перше засідання 28 союзників по НАТО 5-6 квітня в Брюсселі (яке мало би стати його першою зустріччю з союзниками по Альянсу. – Ред.), відтак, він може бути присутнім на зустрічі президента Дональд Трампа з головою КНР Сі Цзіньпіном, яка очікується 6-7 квітня", – цитує агенція чотирьох діючих і колишніх американських чиновників.

Агенція відзначає, за словами колишніх посадовців, що пропуск засідання НАТО та візит до Москви можуть підтвердити поширену думку про те, що Трамп прагне в першу чергу налагодити стосунки США з великими державами, ігноруючи відносини з країнами, які залежать від Вашингтона у питаннях безпеки.

"При цьому представник Держдепартаменту США заявив, що Тіллерсон зустрінеться у середу з міністрами закордонних справ 26 з 27 країн-членів НАТО (всіх, окрім Хорватії. – Ред.) на зборах Альянсу щодо питання боротьби з "Ісламською державою", - йдеться у повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг прибув до Вашингтона в понеділок з триденним візитом, зокрема, для переговорів з міністром оборони США Джеймсом Меттісом і участi у консультаціях щодо боротьби з "Ісламською державою".

Представник Державного департаменту заявив, що Тіллерсон не буде проводити окремої зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО у Вашингтоні, але, швидше за все, зустрінеться з ними під час консультацій щодо боротьби з ІДІЛ.

"Після цих консультацій і зустрічей, у квітні він відправиться на зустріч країн G7 (великої сімки) в Італії, а потім на зустрічі в Росії", – додав речник Держдепу, і додав, що на засіданні ради міністрів закордонних справ країн НАТО США представлятиме заступник держсекретаря з політичних питань Том Шеннон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.