Україна рано чи пізно стане членом ЄС – посол Іспанії

Середа, 22 березня 2017, 16:32

Україна має великий потенціал, щоб стати процвітаючою країною і вступити в Європейський Союз.

Про це заявив посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне, повідомляє Укрінформ.

"Якщо Україна зробить усе добре, так, як вона має зробити, і буде процвітаючою, чесною державою з верховенством права, то Україна не має іншого шляху, як ввійти в той Євросоюз, який, ми не знаємо, який він на той час буде, і з якою структурою, як виглядатиме. Те, що я говорю про Україну, так само стосується всіх інших країн. Тобто тут треба вести війну за серця і за уми. Треба працювати. Я впевнений, що Україна з тим потенціалом, який вона має, обов'язково все це зробить. Але зробить не для того, щоб ввійти в ЄС, а для свого блага. І тоді обов'язково Україна раніше чи пізніше буде в Євросоюзі", - сказав посол.

Він зауважив, що коли Україна підписувала Угоду про асоціацію, то в документі не йшлося про те, що вона має стати членом ЄС.

"Зараз ніхто абсолютно чітко не знає, якою буде структура ЄС. Тут виникає тема пропаганди, роз'яснення того, що відбувається, бо головне зараз - визначення самоідентифікації Європи і визначення наших цінностей. Це є зараз головним питанням", - сказав іспанський дипломат. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: