Естонських солдатів переселять в намети, щоб звільнити казарми для військових НАТО

Четвер, 23 березня 2017, 19:55

Через прибуття військових на базу в місті Тапа кілька сотень естонських призовників звільнять для них місця в казармах, а самі переберуться в наметовий табір на полігоні Лясна.

Про це повідомляє портал Err.ee.

Переселитися в наметовий табір доведеться близько 600 солдатам-строковикам.

"В даний момент ми вступили в активну фазу навчань на місцевості. Поки ми будемо тренуватися в лісах, наші іноземні колеги розмістяться в казармах, де мешкають солдати строкової служби. Тимчасовий табір розрахований на 600 бійців. У наметах поставлять ліжка, будуть кухня та гігієнічні зручності. Умови більш сприятливі, ніж у звичайному таборі", - сказав глава штабу 1-ї піхотної бригади Маті Тікерпуу.

В даний час на території військової частини в Тапа триває будівництво, щоб через кілька місяців на базі змогли розміститися не тільки солдати строкової служби, але й бійці іноземних підрозділів, які приїхали до Естонії нести службу у складі міжнародного батальйону НАТО.

У липні минулого року у Варшаві лідери 28 країн НАТО прийняли рішення про розміщення військ союзників у Латвії, Литві, Естонії та Польщі. В Естонії міжнародний батальйон очолить Велика Британія, у його складі будуть також частини з Франції і Данії.

У складі бойової групи в Естонії буде близько 1200 військовослужбовців. Британія доставить в Естонію 800 своїх солдатів, бойові машини піхоти Warrior, танки Challenger 2 і розвідувальні дрони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.