Королева Британії відзначила депутата, який допомагав пораненим у Лондоні

Субота, 25 березня 2017, 14:05

Британський депутат, заступник міністра закордонних справ Тобіас Елвуд, який намагався реанімувати співробітника поліції під час теракту в біля Вестмінстера, був відзначенийий Королевою Єлизаветою.

Про це повідомляє Reuters.

Еллвуд і міністр безпеки Бен Уоллес, який допомагав координувати дії уряду після нападу у середу, були призначені в Таємну раду (Privy Council), яка консультує монарха з часів норманів і складається з високопоставлених політиків, суддів і єпископів.

Еллвуд, колишній капітан британської армії, отримав широку увагу громадськості після появи фото, на яких видно, які він намагався реанімувати одного із загиблих під час теракту.

 

Елвуд залишався з пораненим поліцейським, доки не прибув рятувальний вертоліт. Після цього він допомагав медикам. Як стало відомо пізніше, поранений офіцер помер від ран.

Тоббіас Елвуд працює в МЗС з липня 2014 року. Він втратив брата під час теракту на Балі в жовтні 2002 року, коли загинули 202 людини, в тому числі 21 громадянин Британії.

Нагадаємо, 22 березня у Лондоні в районі Вестмінстерському мосту, біля парламенту Британії, відбулася перестрілка.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, та поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

За останніми даними, внаслідок теракту біля будівлі парламенту в Лондоні загинули 4 осіб, щонайменше 50 отримали поранення.

Згодом прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повідомила, що нападник народився у Британії та раніше був відомий військовій розвідці MI5.

Виконавець теракту в Лондоні Халід Масуд, який працював старшим викладачем англійської мови у коледжі в Лутоні, міг радикалізуватися у Саудівській Аравії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.