Глави парламентів України, Польщі та Литви закликали ЄС боротися з пропагандою РФ

Вівторок, 28 березня 2017, 16:44

Міжпарламентська асамблея голів парламентів України, Польщі, Литви закликала установи та держави-члени Європейського Союзу збільшити підтримку заходів з протидії дезінформаційним і пропагандистським акціям.

Про це йдеться у заяві за підсумками VIII сесії, повідомляє УНІАН.

Так, у кінцевому документі VIII сесії, котрий підписали голова Верховної ради України Андрій Парубій, голова Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкетіс та маршалок Сенату Республіки Польща Станіслав Карчевський, висловлено занепокоєння з приводу окупації Криму, що триває вже понад три роки, та у зв’язку з наміром Російської Федерації продовжувати ескалацію започаткованого нею збройного конфлікту на сході України.

"Положення мінських домовленостей в частині про безпеку не реалізуються російською стороною, натомість Російська Федерація і надалі вчиняє дії, які призводять до загострення ситуації на Донбасі, що унеможливлює досягнення поступу в мирному врегулюванні", – йдеться в документі.

У заяві міститься заклик розглянути в парламентах держав-членів Європейського Союзу питання двосторонньої допомоги Україні з боку кожної держави.

Окрім того, йдеться про те, що міжпарламентська асамблея підтримує міжнародні ініціативи на зразок Плану Маршалла, які забезпечили б можливість більшої інвестиційної допомоги економіці України, поєднуючи цю допомогу з поступом українських реформ.

"Міжпарламентська асамблея закликає якомога швидше повністю запровадити Угоду про асоціацію між Європейським Союзом і Україною, а також закінчити процедуру відміни візового режиму для громадян України", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: