Огляд роспропаганди: звинувачення у фашизмі - улюблена тема кремлівських ЗМІ

Понеділок, 27 лютого 2017, 19:58

Однією з найбільш улюблених технік прокремлівських ЗМІ є звинувачення у фашизмі. Причому вони застосовуються не тільки до України, але і до країн Євросоюзу та США.

Про це йдеться у черговому випуску Disinformation Review.

"Найбільша "ціль"  в цьому відношенні, безумовно, Україна. Знову і знову прокремлівські ЗМІ звинувачують українців і їх уряд у фашизмі. В останні 16 місяців зібрані багато прикладів, коли прокремлівські ЗМІ називають нацистами країни, громадян і політиків", - йдеться у випуску.

- Німецьку владу кремлівські ЗМІ звинуватили в підтримці фашистських тенденцій – незважаючи на те, що німецькі опитування показують, що число людей, які симпатіях неонацизму, зменшується. У січні 2017 року популярна серед росіян програма Дмитра Кисельова заявила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель шукає "життєвий простір" у Східній Європі, як і свого часу нацистський режим.

– В латиській школі нібито нагороджували випускників перснями зі нацистською свастикою, коли фактично кожен випускник був вільний вибирати власний перстень.

– Американців звинуватили в підтримці нацистів під час Другої Світової Війни, щоб нібито з їхньою допомогою виконати свою мрію про розгром Росії.

- Кремлівські ЗМІ заявили, що Європейська комісія заснована на нацистських ідеях. Це "одкровення" було засновано на твердженні, що Уолтер Холлстейн, перший президент комісії Європейського економічного співтовариства, був нацистом і членом НСДАП. Насправді, він не був нацистом – його біографія стверджує, що його "ставлення до націонал-соціалізму було ворожим, і він навіть налагоджував контакти з опонентами системи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.