Вибух у консульстві Польщі в Луцьку: СБУ не виключає теракт

Середа, 29 березня 2017, 11:06

За попередньою інформацією, причиною вибуху на четвертому поверсі приміщення генерального консульства Республіки Польща у Луцьку в ніч на 29 березня став постріл з гранатомета.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Служба безпеки України.

"За попередніми даними, причиною (вибуху. – Ред.) став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції", – йдеться у повідомленні.

В СБУ повідомили також про те, наразі слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

"СБ України докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, що час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні – Російській Федерації, почерк якої видно здалека", – відзначили в СБУ.

У відомстві також зазначили, що голова Служби безпеки України Василь Грицак поінформував надзвичайного і повноважного посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття злочину.

"Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємовідносини між дружніми українським та польським народами", – додали в СБУ.

Окрім того, повідомляється, що детальніша інформація про інцидент буде надана на спільному брифінгу СБУ та Нацполіції, який відбудеться у Луцьку об 11:30.

Як повідомлялося, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.

МЗС Польщі підтвердило обстріл свого консульства і викликало у зв'язку з цим посла України Андрія Дещицю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.